49643266_283190369065554_686501798438607

Välkommen!

Din friskvårdscoach

Mitt namn är Richard och mitt arbete är att entusiasmera människor till en friskare och starkare livsstil. Jag vill att människor skall kunna tänka själva och bli riktigt lärda. Ibland kan man behöva hjälp. Jag har verktygen och tryggheten att bidra med denna hjälp till en friskare livsstil. Jag har valt att utbilda mig till Kost- och Friskvårdspedagog då den har en bred syn på hälsan. Denna utbildning med en kandidatexamen i kostvetenskap har givit mig en god förståelse och en avslappnad inställning till hur ätandet fungerar tillsammans med övriga aktiviteter i livet. Utöver min akademiska bakgrund är jag även utbildad massageterapeut och personlig tränare. För mig är det en självklarhet att mitt friskvårdsarbete även måste vara praktiskt. Jag känner mig trygg när jag lär andra att sköta sin hälsa. Att träna upp axlar och nacke för att motverka huvudvärk blir självklart som rinnande vatten när man har masserat tusentals nackar genom åren och inte bara vet anatomin men även känt på dess verkliga strukturer. 

Jag har en bakgrund i kampsport. I 15 år har jag bedrivit olika former såsom judo, taekwondo och brasiliansk jiu.jiutsu i svettiga lokaler. Möjligen är det därför jag även gillar utomhusträning. Som jägare i det militära fick jag lära mig att vara stark men även uthållig. Löpning och konditionsträning med tung packning kräver frisk luft och svalka, Skogen ger det som inget löpband i världen kan ge. 

Hoppas vi syns!

Med vänliga hälsningar Richard

 

UTBILDNINGAR

Aug 2002 - Jun 2005

Fil. Kand Kost- och friskvårspedagog Göteborgs Universitet

Som Kost- och friskvårdspedagog har man en bred och holistisk syn på hälsa. Genom att praktiskt och teoretiskt leda och lära ut om mat, fysisk aktivitet och friskvård så är huvudmålet att entusiasmera andra att göra livsförändringar som främjar deras hälsa.

Februari 2009 - Juli 2009

Diplomerad massageterapeut
Axelsons Gymnastiska Institut

Vid Nordens äldsta massageinstitut Axelsons lär man sig svensk klassisk massage. Denna form av massage är världskänd och har mycket bra rykte utomlands. Den har anor från 1700-talet och Per Henrik Ling "Den svenska gymnastikens fader". Svensk klassisk massage tar hand om muskler, leder, muskelhinnor och cirkulationssystem.

Maj 2017 - Maj 2017

Licensierad Personlig Tränare
The Academy

Med mycket branschvana och utbildade lärare är The Academy en av de ledande skolorna inom personlig träning i Sverige. Licensen är marknadens mest eftertraktade och den är internationell.

 

KURSER

Nov 2004 - Nov 2011

Cert Hjärt- Lunginstruktör. HLR-rådet, cert badvakt, SeguriOcio Malaga, TRX-instuktör, militaryfitnessinstruktör, styrketräningsintruktör, SAFE, Hälsoprofilsbedömning HPB

 

YRKESERFARENHET

September 2009 -

Egenföretagare inom hälsa

Jag utför personlig träning, massagebehandlingar och föreläser för kunder både privat och för företag.

Frekventa företag jag har arbetat med är Tingsrätten, Hovrätten och Svenska Kyrkan. 

Några samarbetspartners har varit Ugglapraktiken och Praktikertjänst Hälsa i kubik. Via Hälsa i kubik som arbetar med fysioterapi hyrde jag in mig och arbetade med viktnedgångsklasser och gjorde massagebehandlingar. Min tid på Ugglapraktiken utförde jag massagebehandlingar ute på företag och hade föreläsning om mat och träning.

Ytterligare företag jag varit på är Wallenstam, Ericsson och Polisen

December 2006 - September 2008

Livräddare Spanien

Under två år levde jag i Spanien. Under denna tid studerade jag det spanska språket och arbetade i spanska företag för att kunna lära mig kulturen på bästa sätt. I Barcelona gick jag i språkskola, arbetade som bartender och jobbade på flygplats. I Costa Del Sol där jag jobbade som livräddare kom jag i kontakt med massageyrket vilket gjorde att jag ville vidareutbilda mig inom det.

Maj 2005 -  December 2006

Hälsopedagog Feelgood

Som nyexaminerad Kost- och friskvårdspedagog arbetade jag 1,5 år på Feelgood Medical Lilla Bommen i Göteborg. Mitt arbete där var att utföra fystester via Hälsoprofilsbedömingar, träna kunder i gymmet, ha inspirationsföreläsningar och ge service i gymreceptionen.

Augusti 1994 - Maj 1995

Militärtjänst Jägare K3

Jägarordonansgruppchef 10 månader